Over Droomloopbaan

Droomloopbaan is het netwerk voor alle betrokkenen bij de loopbaanoriëntatie en begeleiding van onze leerlingen en studenten. Dat zijn uiteraard de leerling zelf, de mentor en de decaan, maar daarnaast natuurlijk ook alle docenten, de ouders, de oud leerlingen en een grote verscheidenheid aan(lokale) bedrijven en instellingen. Droomloopbaan is breder dan de cijferlijst, alles wat de leerling doet tijdens en na school kan een plek krijgen. Op deze manier krijg je pas echt een goed beeld wie iemand is, wat die persoon kan en wat diegene drijft.

Omdat wij tussen het huidige aanbod niet een LOB-tool konden vinden die aan onze criteria voldeed, hebben we er zelf één ontwikkelt. Wij zijn geen administratie systeem voor de school, maar wij gaan uit van de leerling. De leerling is eigenaar van zijn/haar eigen portfolio en kan deze naar eigen wens vormgeven. Door het betrekken van de buitenwereld in dit netwerk krijgt het ook een direct belang voor de leerling en is het dus ook interessant voor hem of haar.

Een schat aan informatie is voor een ieder vrij toegankelijk, je kunt de informatie bekijken, downloaden of de links gebruiken om de gekozen websites te raadplegen.

Een overzichtelijk geheel waar u alles kunt vinden dat nodig kan zijn voor het loopbaanleren of andere aspecten van het mentoraat en de begeleiding van leerlingen op school.

Wij hebben getracht u een compleet overzicht te geven van de mogelijkheden en hebben alle relevante informatie een plek proberen te geven. Mocht u nog aanvullingen hebben of andere suggesties dan zijn deze van harte welkom en wij hopen dan ook dat u ons dit wilt laten weten, wij zullen waar mogelijk proberen er iets mee te doen.

Samen met het klassieke rapport en de cijferlijst die op veel scholen nog gebruikt worden geeft de Droomloopbaan een compleet beeld van iemand. Keuzes kunnen op deze manier goed worden onderbouwt en de harde knik tussen verschillende opleidingen kan voor een groot deel weg worden genomen.

Justin en Marc